Laatst bekeken. U heeft nog geen zoekopdrachten verricht. Uw laatste zoekopdrachten worden hier getoond.

AMSTERDAM KUALA LUMPUR

Vliegtickets Kuala Lumpur

 

Vlieg vanaf Amsterdam via Istanbul  Kuala Lumpur International airport.

 

Kuala Lumpur en omgeving

 

Kuala Lumpur is 1 van de bekendste bestemmingen in het zuidoosten van Azië. Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en heeft een zeer moderne stadsbouw. Zou kijk je bijvoorbeeld vanaf de Twin-Towers over de mooie skyline van deze wereldstad. Ook de grootse haven van Maleisië is gelegen in Kuala Lumpur.

Kuala Lumpur is een veelzijdige stad met vele bezienswaardigheden en diverse attracties. De meeste van deze attracties zijn gelegen in het centrale gedeelte van Kuala Lumpur, de Golden Triangle. Het is een prima uitje om te doen op moment dat je op vakantie gaat naar Maleisië. Derhalve is een accommodatie in de stad goed betaalbaar.

 

 

Weer in Kuala Lumpur

 

Kuala Lumpur heeft een tropisch regenwoud klimaat die voornamelijk word beïnvloed door het Titwangsa gebergte, waardoor Kuala Lumpur word beschut. Door deze ligging heeft Kuala Lumpur minder last van de inlandse winden.

Het hele jaar door is de temperatuur zeer aangenaam en is het vrijwel zonnig. Door het tropisch regenwoudklimaat is de luchtvochtigheid wel aan de hoge kant. Regenbuien komen dus ook best vaak voor, maar voornamelijk in de moesson periode, die elk jaar officieel valt van oktober tot en met maart. Binnen deze periode kan je dan ook stevige buien verwachten.

 

 

Vliegtickets Kuala Lumpur

 

Ticketvoordeel.nl bied u goedkope tickets aan met Turkish Airlines naar Kuala Lumpur in de periode maart met vertrek vanuit Amsterdam. Wel met tussenstop in Istanbul, maar de overstaptijd is minimaal! U heeft hierbij recht op 30 KILO ruimbagage en 8 kilo handbagage! In 3 stappen kunt u de goedkope ticket naar Kuala Lumpur simpel en snel boeken. Het betalen kan bij Ticketvoordeel ook heel snel en gemakkelijk!

 

Praktische informatie over Kuala Lumpur:

 

 

Vluchtduur

 

De vluchtduur van Amsterdam naar Kuala Lumpur bedraagt rechtstreeks  12 uur.

 

Tijdsverschil:

 

 In Kuala Lumpur is het 7 uur later dan in Nederland

 

 

Reisdocumenten

 

Wanneer u naar Kuala Lumpur reist en minder dan 90 dagen verblijft is een visum niet verplicht. Uw paspoort dient wel op moment van aankomst in het land nog 6 maanden geldig te zijn. Verder dient u altijd een geldig retourticket te kunnen overleggen.

 

Geldzaken

 

De munteenheid in Maleisië en dus ook Kuala Lumpur is de ringgit (RM). Je kunt euro’s  bij de banken en wisselkantoren, maar pinnen is net zo gemakkelijk.

 

Taal

 

De voertaal in Maleisie is Bahasa Malaysia, maar bijna iedereen spreekt prima Engels. Vooral onder jongeren is Engels de hoofdtaal geworden. Ook in toeristische gebieden spreekt iedereen goed Engels. Maleisiers vinden het overigens erg leuk als je een paar woordjes Maleis leert.

 

Elektriciteit

 

De netspanning in Maleisie is 220 volt. De stopcontacten zijn alleen geschikt voor Engelse stekkers. Het verdient daarom aanbeveling een universele adapter mee te nemen. Bij de meeste hotels kun je bij de receptie een adapter huren. In de supermarkt verkoopt men de speciale adapters ook.

 

 

 

Uitgaan in Kuala Lumpur

 

 In de stad Kuala Lumpur kun je prima uitgaan, het is een wereldstad en de uitgaansvoorzieningen doen niet onder voor Amsterdam. Dit zie je terug in de vele uitgaansgelegenheden zoals barretjes en disco’s. Je hebt in Kuala Lumpur diverse populaire uitgaansgebieden. Er is in ieder geval 1 gebied dat vooral populair is onder toeristen; dat is Jalan P Ramlee met zijn vele kroegen waaronder de ‘Beach Club’.

 

Bars:

 

Changkat Bukit Bintang- Deze straat word beschouwd als DE feestlocatie van Kuala Lumpur. Dicht in de buurt van bezienswaardigheden als Pavilion KL, Starhill Gallery en de Jalan Alor Food Street Deze smalle straat staat vol met internationale restaurants, nachtclubs met cocktailbars en levendige pubs met draaiende dj’s, variërend  van house en Electro tot mixende pop- en hiphopmuziek.

 

Rooftop bars

 

 De rooftop-bars van Kuala Lumpur staan erg hoog in het vaandel. Het is onder andere zeer populair onder de late feestgangers. Deze hooggelegen bars zijn gelegen ver boven de straten van Kuala Lumpur. Deze bars hebben een geweldige sfeer en hebben een uitmuntende uitzicht over Kuala Lumpur.

 

 

loading logo

Even geduld alstublieft. Wij zijn op zoek naar de beste aanbiedingen voor u.

  • Snel & goedkoop online boeken
  • Betrouwbaar Klantwaardering
  • rating stars

  • Binnenlandse vluchten boekbaar
  • In 2 termijnen betalen mogelijk
  • All-in prijzen zonder toeslagen