Laatst bekeken. U heeft nog geen zoekopdrachten verricht. Uw laatste zoekopdrachten worden hier getoond.

Dusseldorf Ankara

Vliegticket Ankara
 

Vlieg vanaf Dusseldorf  rechtstreeks naar Ankara Esenboga
 

Ankara en omgeving


Ankara is de hoofdstad van Turkije. Binnen de muren van Hisar vind je een oude stadskern met een typisch Oosters uiterlijk. Hier kun je kleine winkeltjes vinden. Istanbul is eigenlijk het economisch centrum van Turkije. Maar daartegen heeft Ankara ook een belangrijke positie, namelijk de moderne architectuur. Ankara kent vele parken en een uitgebreid metronetwerk. Je kunt hier overigens veel universiteiten vinden en de Turkse militaire academie. Helaas zijn er geen stranden te vinden in Ankara. Daarvoor moet je met de bus, auto of metro naar andere plaatsen reizen. Wel zijn er zwembaden te vinden als je toch wilt gaan zwemmen. 

Weer in Ankara


Ankara heeft een landklimaat met het hele jaar vrij weinig neerslag, iets koelere winters en warme zomers.

's Nachts koelt het in de zomermaanden verder af dan langs de kustgebieden, vrijwel alle nachten daalt de temperatuur onder de 20 graden. In de winter is nachtvorst in de periode november tot en met maart zeer gewoon en van half december tot eind februari kan het ook voorkomen dat de thermometer overdag onder de nul graden blijft. Sneeuwval is in de winter niet ongewoon, het kan ook enkele dagen tot enkele weken blijven liggen.
In de zomermaanden zijn temperaturen rond de 30 graden en in juli en augustus kan het zelfs tot ver boven de dertig graden oplopen.

Vliegticket Ankara Esenboga


TicketVoordeel.nl biedt u goedkope vliegtickets naar Ankara, Esenboga aan. Vlieg elke maandag & woensdag met Sunexpress rechtstreeks vanaf Dusseldorf Airport naar Ankara, Esenboga!

Sunexpress is de dochteronderneming van Lufthansa en Turkish Airlines. Voor de bestemming Ankara, heeft u bij Sunexpress recht op 30 kg p.p. ruimbagage.

In 3 stappen kunt u uw goedkope ticket naar Ankara simpel en snel boeken. Het betalen kan ook heel snel en simpel online gebeuren.

 

Praktische informatie over Ankara:
 

Vluchtduur: De vliegreis van vanaf Dusseldorf Airport naar Ankara (Esenboga) duurt ongeveer 4 uur.
 

Tijdsverschil: In Ankara is het een uur later dan in Nederland.
 

Reisdocumenten: Je hebt een geldig paspoort of identiteitskaart nodig dat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig hoort te zijn. Naast het reizen met een paspoort of identiteitskaart heb je ook een visum nodig.
 

Geldzaken: De Turkse Lire is het officiële betaalmiddel. Creditcards worden in de meeste hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Ook kunt u terecht bij een pinautomaat.
 

Taal: In Ankara wordt voornamelijk Turks gesproken.
 

Elektriciteit: In Turkije hebben ze een 220 volt wisselstroom. Stopcontacten en stekkers zijn over het algemeen hetzelfde als in Nederland. U hoeft geen aparte stekker mee te nemen.

 

Uitgaan in Ankara:        
                 

Het nachtleven van Ankara speelt zich voornamelijk af in kroegjes en barretjes. Over het algemeen zijn de bars voordeliger dan de nachtclubs. Als je op zoek bent naar live muziek en het clubcircuit dan zijn er verschillende mogelijkheden in de omgeving van Cebeci. In deze wijk komen veel jongeren en studenten.

Ankara is bovendien de thuisbasis van de Staats Opera en Ballet, het Presidentieel Symfonie Orkest en het Internationale Muziek Festival.

 

Bars

 

Jazz Time


Jazz Time is een eenvoudig Jazz café waar regelmatig lokale Turkse popartiesten optreden. De Gitanes bar dat ernaast ligt heeft een tuin en terras.

 

The North Shield Pub


The North Shields Pub is een populaire Ierse pub en is vooral bekend vanwege de geïmporteerde Whiskeys. De pub is geopend tot één uur ´s nachts.

 

Qube Bar


De Qube Bar heeft een uitgebreid assortiment tapbier. Ook staat hier het populaire Pera Pilsner op de tap. Dit bier smaakt naar appeltjes. Zeer bijzonder om eens te proeven.

 

Clubs

 

Locus Solus


Locus Solus is een bijzondere bar. Het is een trendy en ongecompliceerde bar waar regelmatig ook internationale DJ’s optreden. Je kunt er prima dansen.

 

Overall


Overall is een populaire nachtclub met regelmatig wisselende thema-avonden en live bands.

loading logo

Even geduld alstublieft. Wij zijn op zoek naar de beste aanbiedingen voor u.

  • Snel & goedkoop online boeken
  • Betrouwbaar Klantwaardering
  • rating stars

  • Binnenlandse vluchten boekbaar
  • In 2 termijnen betalen mogelijk
  • All-in prijzen zonder toeslagen