Laatst bekeken. U heeft nog geen zoekopdrachten verricht. Uw laatste zoekopdrachten worden hier getoond.

GOEDKOPE VLIEGTICKETS TEHERAN IRAN

Goedkope vliegtickets naar Teheran (Iran)

Vlieg nu EXTRA voordelig vanaf Amsterdam Schiphol naar Teheran Imam Khomeini Airport (IKA) met Turkish Airlines. Deze vluchten met Turkish Airlines hebben een stopover in Istanbul Ataturk Airport. U heeft ook gratis recht op 30 kg ruimbagage per persoon.

 

Vanaf Amsterdam naar Teheran 

Vlieg elke dag met Turkish Airlines of Atlas Global naar de moderne metropool van Iran.

 

Ruimbagage

Bij vluchten uitgevoerd met Turkish Airlines heeft u recht op 30 kilogram ruimbagage per persoon.

Bij vluchten uitgevoerd met Atlas Global heeft u recht op 30 kilogram ruimbagage per persoon.

 

Teheran en omgeving

Teheran is de hoofdstad van Iran en tevens de hoofdplaats van de gelijknamige provincie Teheran. De stad ligt in het noordelijke gedeelte van het land aan de voet van de Elbursgebergte (ook wel Alborz of het Elburz genoemd).

 

Teheran ligt op een hoogte variërend van ongeveer 1100 meter in het zuidelijke gedeelte van de stad tot 1750 meter in het noordelijke gedeelte van de stad.

 

De bijnaam van de stad is ‘Plataanstad’. Dit komt omdat Teheran een groot aantal straten kent met aan weerszijde oude platanen.

 

Beroemd zijn de bazaar in het zuiden van de stad waar een divers aanbod van producten kan worden verkocht, het voormalige paleis van de sjah, en ook de vele parken die de stad telt.

 

Weer in Teheran

Teheran heeft een warm landklimaat met grote temperatuurverschillen tussen zomer en winter.

De zomers zijn droog en heet, waarbij de luchttemperaturen overdag de 35 graden vaak overstijgen en op sommige plekken 40 tot 45 graden meer dan normaal is in de heetste maanden.

 

De zeewatertemperatuur van de Perzische Golf kunnen in de zomer oplopen van tot 32 graden. In de maanden juni en juli is het één van de warmste zeeën ter wereld.

 

De noordelijke strook langs de Kaspische Zee is overigens opvallend mild in vergelijking met de omliggende gebieden.

 

In de winter komt het kwik hier bijna niet onder het vriespunt terwijl het in de zuidelijker gelegen hoofdstad Teheran ’s nachts regelmatig vriest.

  

Vliegtickets naar Teheran

Ticketvoordeel.nl biedt u goedkope vliegtickets aan naar Teheran. Vlieg elke dag naar deze moderne metropool met Turkish Airlines of met Atlas Global. In slechts 3 stappen kunt u uw goedkope ticket naar Teheran simpel en snel boeken. Het betalen kan ook heel snel en simpel online.

 

Praktische informatie over Teheran:

 

Vluchtduur: De vliegreis vanaf Amsterdam (Schiphol) naar Teheran (Imam Khomeini International) duurt ongeveer 5 uur en 30 minuten.

 

Tijdsverschil: In Teheran is het 2,5 uur later dan in Nederland.

Uitzonderingen: - Tussen 22 maart en de laatste zondag van maart is het 3,5 uur later in Teheran.

-          Tussen 22 september en de laatste zondag van oktober is het 1,5 uur later in Teheran.

 

Reisdocumenten: Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Voor Iran heeft u een visum nodig. Voor meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u contact opnemen met de ambassade van Iran in Den Haag. Vraag na welke documenten u noig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

 

Geldzaken: In Iran gebruikt men de Iraanse Rial als munteenheid.

1 miljoen riaal staat gelijk aan € 29,00 (koers februari 2017)

 

Er zijn geen pinautomaten en creditcards worden bijna nergens geaccepteerd. U kunt uw euro’s of dollars wisselen bij een wisselkantoor. Op het vliegveld bij aankomst is het goed geld te wisselen. Houdt u er rekening mee dat alle banken op vrijdag gesloten zijn. 

 

Taal: Het Perzisch, een Indo-Europese taal, is de officiële taal van Iran.

 

Telefoneren: Er zijn veel telefooncellen en vanuit de meeste steden kunt u goed telefoneren. Collect Call is helaas (nog) niet mogelijk in Iran. De Internetcafés ontwikkelen zich goed en gaan met de tijd mee.

 

Mobiele telefoons zijn te gebruiken alleen komen sms-jes vaak niet aan. Raadpleeg uw provider voor informatie over het netwerk.

 

Elektriciteit: De netspanning in Iran is 220 volt, net zoals in Nederland en in België. Een adapter of een verloopstekker is niet nodig. Ook de wereldstekker niet.

 

Populaire highlights van Teheran en Iran:

 

De Azaditoren: De Azaditoren is een 50 meter hoge, geheel met wit marmer bekleedde toren. In 1971 is deze geopend ter viering van het 25-jarig bestaan van het Perzisch rijk.

 

Bazaar: De bazaar is opgedeeld in veel steegjes waar diverse handelaren hun koopwaar aanbieden. Het is de moeite waard om een tijd rond te wandelen en naar de bedrijvigheid te kijken die er is.

 

Shiraz en Persepolis: De hooggelegen stad Shiraz ligt aan de voet van het Zargosgebergte. Het is één van de grootste steden van Iran en staat bekend als de stad van de poëzie, literatuur en wijn.  De graftombe van De Shah-é Cheragh is een belangrijk sjiitisch bedevaartsoord en één van de weinige bezienswaardigheden die ook van binnen te bezichtigen is.

 

Dasht-e Lutwoestijn of Kalutswoestijn: De woestijn ligt in het noordoosten van Iran en wordt gekenmerkt door een grote zoutvlakte in het oosten, een centraal gelegen rotsachtig gebied en zandduinen in het zuidoosten van de woestijn. Tijdens de zonsondergang worden de indrukwekkende zandformaties een bijzonder schouwspel. 

loading logo

Even geduld alstublieft. Wij zijn op zoek naar de beste aanbiedingen voor u.

  • Snel & goedkoop online boeken
  • Betrouwbaar Klantwaardering
  • rating stars

  • Binnenlandse vluchten boekbaar
  • In 2 termijnen betalen mogelijk
  • All-in prijzen zonder toeslagen