Laatst bekeken. U heeft nog geen zoekopdrachten verricht. Uw laatste zoekopdrachten worden hier getoond.

Vliegticket Praag

Vliegticket Praag
 

Vanaf Eindhoven naar Praag met Transavia
 

Praag en omgeving

Praag is een compacte stad waardoor je niets hoeft te missen. In een doolhof van straatjes staan tussen de oude monumenten gezellige cafés en restaurants. Maar wat dacht je van verborgen binnenplaatsen, onverwachte tuinen, kapellen, de John Lennon muur en natuurlijk het Oude Stadsplein met haar astronomische klok.
 

Weer in Praag

De winters in Praag zijn vrij grijs en fris. Omdat de regio omringd wordt door bergen en heuvels valt de windkracht meestal wel mee, waardoor de gevoelstemperatuur soms iets hoger ligt dan de werkelijk gemeten temperatuur. Op een winterse dag met enkele graden vorst kan het daarom altijd nog vrij aangenaam aanvoelen in Praag. In de zomer is Praag vrij zonnig, niet te nat en aangenaam warm. Op veel dagen ligt de dagtemperatuur tussen de 20 en 25 graden. Het aantal dagen dat het koeler is dan twintig graden is vrij beperkt en soms is het in de stad tropisch warm met maar liefst dertig graden of nog iets daarboven. Regen die in de zomermaanden valt is vooral in de vorm van buien, die niet zelden gepaard gaan met onweer. In het voorjaar, maar ook nog in juni en juli kunnen er periodes zijn van enkele dagen zware regelval.


Vliegticket Praag (Václav Havel)


TicketVoordeel.nl biedt u goedkope vliegtickets aan met vertrek vanaf Eindhoven Airport met Transavia rechtstreeks naar Praag (Václav Havel) aan.

Vlieg dagelijks v.a. Eindhovgen Airport (behalve op zaterdag) rechtstreeks naar Praag! In 3 stappen kunt u uw goedkope ticket naar Praag simpel en snel boeken. Het betalen kan ook heel snel en simpel online gebeuren.

 

Praktische informatie over Praag:
 

Vluchtduur: De vliegreis van vanaf Eindhoven naar Praag (Václav Havel) duurt ongeveer 1,5 uur.
 

Tijdsverschil: Er zit geen tijdsverschil tussen Nederland en Praag.
 

Reisdocumenten: Je hebt een geldig paspoort of identiteitskaart nodig dat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig hoort te zijn.

 

Geldzaken: In Praag betaal je met de Tsjechische Koruna.
 

Taal: In Praag wordt Tsjechisch gesproken. Op toeristische plekken kunt u prima uit de voeten met Engels. Duits en
Russisch wordt ook redelijk gesproken.
 

Elektriciteit: In Praag kent men twee types stopcontacten: type C en type E. De meeste Nederlandse stekkers passen zonder problemen in deze stopcontacten. De enige stekkers die wel problemen kunnen geven zijn degene waarin geen uitsparing zit voor een aardingspin. Hier is het voltage hetzelfde als bij ons, waardoor alle apparatuur probleemloos gebruikt
kan worden.
 

Uitgaan in Praag:    
 

Evenals in de meeste grote steden is er ook in Praag een groot aantal bars en clubs te vinden, die een druk nachtleven leiden. Het bijhouden van een lijst met de populairste ervan is vrij moeilijk, daar het lijkt dat zodra een plek ‘’populair’’ is geworden en daardoor goed bekend is, deze het niet meer waard is om bezocht te worden. In de informatie tijdschriften, die u vaak bij de hotel- en pension recepties kunt krijgen, vindt u een lijst van de komende acties en ook verwijzingen naar de beste plaatsen met een druk nacht leven in Praag. Enkele interessante plaatsen vermelden wij hier. Bars zijn meestal het hele dag door geopend. Als u dan nog door wilt gaan met uw avondje, vindt u ook enkele clubs die na deze tijd geopend blijven.

 

Hier een lijst van de beste clubs:
 

Duplex – Duplex is een van de populairste nachtclubs van Praag met enorme danshallen die gevuld zijn met lokale tieners en twintigers. Het is een combinatie van nachtclub, café en restaurant. Overdag is er een terras restaurant op de zesde verdieping waar je met een koffie van het uitzicht kunt genieten. ’s Nachts kan je genieten van een uitzicht over de lichtjes van het Wenceslas Plein.
 

Sasazu – Dit is momenteel de favoriete club voor de trendy elite van de stad. Als je van mooie mensen houdt, grote dansvloeren en lange rijen aan de deur, dan is dit je plek.
 

Mecca – Hele trendy club, met industrial-chic club tot dance tot house en techno muziek.
 

Blues Sklep – een van de nieuwere jazz clubs van de stad. De Blues Sklep is een typisch Oude Stad kelder met donkere, Gothic-achtige kamers die een juiste omgeving bieden voor regelmatige jazz sessies. Bands spelen alles van traditionele New Orleans jaz tot bebop, blues, funk en middernacht.
 

Karlovy Lazne – een andere enorme en hele coole nachtclub. Elke verdieping heeft zijn eigen stijl, van chill out tot hard core trance; live bands op de eerste verdieping, rock tot de jaren ’60 en ’70 muziek op de tweede verdieping of House en Techno op de derde verdieping.
 

Radost FX – dit is en hele beroemde club waar veel van de top lokale en internationale DJ’s spelen. Luxe banken, tafels ingelegd met mozaïek. Het café serveert geweldig vegetarisch eten en kwarktaarten, er is een Marokkaanse lounge achterin om te ontspannen en beneden is er een dansclub die pas heel laat losgaat.
 

Roxy – Als je van Funk en Techno houdt, dan is Roxy de beste club van de stad.

 

loading logo

Even geduld alstublieft. Wij zijn op zoek naar de beste aanbiedingen voor u.

  • Snel & goedkoop online boeken
  • Betrouwbaar Klantwaardering
  • rating stars

  • Binnenlandse vluchten boekbaar
  • In 2 termijnen betalen mogelijk
  • All-in prijzen zonder toeslagen