Laatst bekeken. U heeft nog geen zoekopdrachten verricht. Uw laatste zoekopdrachten worden hier getoond.

Vliegticket Samsun

Vliegticket Samsun

Samsun en omgeving

Samsun is gelegen in het noorden van Turkije aan de Zwarte Zee. Samsun ligt in het gelijknamige provincie en is een van de belangrijkste steden van Turkije aan de noordkust.

Samsun is niet zeer toeristisch maar heeft zoals elke grote Turkse stad echter wel enkele bezienswaardigheden. Het 13de eeuwse Pazar-moskee is gebouw door de heersers van het IL-Kanaat. Dit was onderdeel van het Mongoolse rijk en de moskee is zeker het bezichtigen waard. Naast dat ze de moskee hebben gebouwd hebben ze ook nog de Katholieke Dolorasakerk gebouwd. Ook zijn er in de stad museums te vinden waaronder andere een klein Archeologisch museum en een Atatürk-museum. Wat zeer zeker een aanrader is in Samsun is de Russische markt. Deze is ontstaan nadat veel Russen en Oekraïners naar de Turkse steden kwam aan de Zwarte Zee. Dit kwam door de val van de Sovjet-Unie. Op deze markt wordt werkelijk van alles verhandeld, zoals waterstofperoxide, autobanden, oorlogsrelikwieën. Je kunt veel op deze markt zien maar zien maar er is niet echt een

De toeristen die deze stad voornamelijk aan doen gebruiken de stad als tussenstop op hun route langs de Zwarte Zee of als ze richting het binnenland willen van de provincie Samsun.

 

Luchthaven Samsun

De luchthaven van Samsun heet Samsun Carsamba. Het vliegveld is gelegen in het oosten van Samsun zo’n 19 kilometen van het centrum vandaan. Het vliegveld is geopend in 1998 en is operationeel voor zowel binnenlandse als Internationale vluchten. 

 

Weer in Samsun

Samsun heeft een gematigd zeeklimaat met koele winters en warme vochtige zomers. Neerslag valt het gehele jaar door zo komt het ook dat de omgeving van Samsun en Samsun zelf de groenste gebieden van heel Turkije zijn.

 

Vliegticket Samsun

Ticketvoordeel biedt u goedkoop vliegtickets aan naar Samsun. We vliegen vanaf Dusseldorf met gerenommeerde vliegtuigmaatschappijen naar Samsun. Deze gerenommeerde vliegtuigmaatschappijen zijn Sunexpress en Onur Air.

Via onze website kunt u in enkele gemakkelijke stappen kunt u goedkoop een ticket naar Samsun boeken.

 

Praktische informatie over Samsun

Vluchtduur:

De vlucht van Amsterdam naar Samsun duurt ongeveer 4 uur.

Tijdsverschil:

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Geldzaken:

In Turkije betaald u met de Lira. U kunt ter plaatsen in Turkije uw Euro wisselen bij de bank maar er kan echter ook gewisseld worden bij grotere hotels of wisselkantoortjes. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om met uw bankpas te pinnen bij de pinautomaat.

Elektriciteit:

In Turkije hebben ze een 220 volt wisselstroom. Contactdozen en stekkers zijn over het algemeen hetzelfde als in Nederland. U hoeft geen aparte stekker mee te nemen.

Openbaar vervoer:

Samsun heeft een ringweg hiernaast heeft de stad 3 vrachthavens en 1 jachthaven, een treinstation en 1 vliegveld. Het oostelijke deel van de stad wordt verbonden met het westelijke deel van de stad door middel van een tramlijn.

Het is aan te raden om in Samsun een auto te huren. Dit kan gemakkelijk bij de airport van Samsun. Hier zijn buiten de luchthaven de boekingskantoren van meerdere verhuurmaatschappijen te vinden. Een auto huren is niet heel duur en zo kunt u gemakkelijker de omgeving van Samsun ontdekken.

Tips:

Een echte aanrader is een auto te huren. Zo kunt u de bezienswaardigheden die ver uit elkaar liggen gemakkelijk bezichtigen en de groen rijke omgeving van Samsun is het bekijken waard.

Samsun heeft een levendige nachtleven met verschillende bars en clubs. In de zomer zijn er op verschillende stranden en op enkele plaatsen in de provincies muziekfestivals. Bijvoorbeeld het Fanta Jeugdfestival in Trabzon en een trance festival nabij Rize. De meeste Turken zelf gaan voornamelijk naar een theetuin. De ze zijn te vinden op mooie locaties en je kunt er ook lokale optredens bijwonen.

Naast de zomerfestivals is deze regio ook bekend vanwege zijn eten. De regio is een van de meest vruchtbare en is daarom ook verantwoordelijk voor meer dan 70% van de wereldwijde productie van hazelnoten. Een typisch gerecht voor deze regio is Hamsi, een gerecht met ansjovis maar er worden ook andere vissen uit de Zwarte Zee gegeten.

Tussen Samsun en Sinop liggen in de richting van het oosten vele mooie kust kapen en baaien. Het Kaçkargebergte in het oosten is een grote natuurattractie. Naast dit mooie natuurgebied is het westen van Samsun een waar vogelparadijs. In dit gebied overwinteren verschillende soorten watervogels en je kunt er ook veel roofvogels, spechten en verschillende reigersoorten zien. 

loading logo

Even geduld alstublieft. Wij zijn op zoek naar de beste aanbiedingen voor u.

  • Snel & goedkoop online boeken
  • Betrouwbaar Klantwaardering
  • rating stars

  • Binnenlandse vluchten boekbaar
  • In 2 termijnen betalen mogelijk
  • All-in prijzen zonder toeslagen